2012-02-23
 11:31:07

Ph-mätning

Nu kl 12.30 ska dom köra ner slangen i Junis matstrupe som ska sitta där tills imorrn.
Känns hemskt /: Inte för att jag är orolig så att nått ska hända, mer hur det kommer gå för henne.
Hon lär ju skrika som en tok. Usch! Jag kommer säkert gråta ihjäl mig.
Men det ska tydligen bara ta 30 min allt som allt. Så lär gå rätt fort..
Ska åka förbi affären innan  och köpa juice åt henne, så hon kan dricka det sammtidigt. Fick tips om att det kan gå bättre då..

Önska oss lycka till.
2012-02-20
 08:06:22

Rekord!

Natten till lördagen hade Juni sitt sömnrekord. Hon sov i hela 5 timmar!
Förut har det vart 4.

Fick titta till henne helatiden, för hon var så extremt lugn, utan sparkar och slängande..
Men efter det så blev det som vanligt, då vaknade hon flera ggr.

Sedan har väl dessa 2 nätter vart ungefär som vanligt, något bättre kanske.



I lördags gick vi iväg och åkte pulka med mammor och pappor från mamma-fikan. Första gången killarna träffades :) Var jätte mysigt, förutom vädret som gjorde att alla gick hem /:

Och igår följde jag och Juni med Joakim till gymmet och tränade lite :) Blir nog att jag börjar på hans gym sen.. Trodde inte det skulle gå så bra med Juni som det gjorde. Men hon var nöjd helatiden :)
Men jag måste få alla prover osv klara för min sköldkörtel innan jag sätter igång. Så jag inte går ner ännu mer i vikt..
2012-02-16
 13:23:28

Tid till Ph-mätningen


Gick fortare än vad vi trodde med tiden.. Har tid redan om 1vecka :)


Var rätt glad imorse, trodde Juni hade slagit sitt sov rekord. Trodde hon sovit hela 6,5 timma. Men så var det verkligen inte. Hon somnade vid 20.30, och jag somnade vid 23. Och där emellan vaknade hon inte. Men Joakim kom hem strax efter och då hade han fått söva om henne 2 ggr.
Jag vaknade efter 2 någon gång av att hon vakna, och trodde då det var hennes första uppvaknande.
Helt fel /:
Sedan såg natten ut som vanligt..
2012-02-15
 21:07:56

Intervju med Aftonbladet.

Idag kom en journalist och en fotograf från Aftonbladet.
Vet inte vad jag hade räknat med, men blev helt annorlunda än vad jag någonsin tänkt mig :P
Började med en massa frågor, och jag fick säga mina åsikter om hela PIP grejen osv. Tog väl ca 30-40 min. Sedan var det dags för fotograferingen, och den blev en helt annan grej än vad jag tänkt :P

Ska väl inte säga så mycket om den, men slutade med Juni i blöja i min famn och jag är naken på överkroppen.
Det blev sjukt fina bilder, (iaf som det såg ut i deras kamera). Dom var jätte försiktiga och väldigt professionella och sa hela tiden att jag fick bestämma och vilka bilder som var okej.
Det dom ville få fram med det hela var att när folk bläddrar i tidningen så ska deras ögon dras till bilderna för att sedan läsa vår historia, vår oro, ilska och ångest över hela situationen.
Det blev alltså fina bilder där jag håller i Juni och visar lite hud, alltså inga utvikningsbilder :P
Ni får se, och även jag när det kommer i tidningen. Börjar nu iaf bli nervös, vilka bilder som väljs, hur stora och hur det ser ut. Sen att SJUKT mycket folk kommer se det. Men men, det är för en bra sak.. Och det är ju inte bara jag som kommer vara med.

För er som inte vet vad jag skriver om som handlar alltså allt detta om inläggen jag har i mina bröst. Dem har blivit förbjudna i ett par länder då tillverkaren döljt vad som är i implantaten och hur dom är gjorda.
I andra länder ha kvinnorna som fått just dessa inlägg, fått dem utbytta pgr av hälsofaran. Men sverige har inte kommit fram till det än. Utan vi ska få betala runt 17 000 för att få göra om dem. Eller ta ut dem helt och betala ca 500 för narkos. Helt sjukt!

http://www.lakemedelsverket.se/OVRIGA-SIDOR/PIP-brostimplantat/


2012-02-14
 19:53:01

Massa nyheter.

Nu händer det grejer..

Igår vi fick vi brev om att kallelsen kommit in till dom som ska göra ph-mätningen på Juni. Men väntetiden är 1-3 månader /: Ska ringa lite och tjata på dom..

På kvällen igår fick vi tillbaks vår bil. (lämnade den i söndags) Så nu är den fixad och klar.. till och med besiktad. Super skönt med träligt att vara 3200 kr fattigare.

Imorse gick vi upp tidigt för att åka till sjukhuset. Jag skulle på mammografi undersökning då mina inlägg är av sorten PIP som det stått så mycket om. Jag har ju haft knölar osv nu ett bra tag så tyckte det var på tiden att kolla upp det. Har redan gjort en undersökning en gång, men det var när jag var 16. Innan inläggen alltså..
Iaf så hittade dom 3 knölar. 2 stycken som var vattenfyllda cystor och en större knöl som är en raktion på inlägget. Alltså så har väl kroppen försökt fått bort det, och det har blivit som ett slags ärr i bröstet. Läkaren trodde inte det var farligt, men jag ska iaf skicka papper till kirurgen som opererade mig.
Sen på dagen när vi var och handlade så ringde en kvinna från aftonbladet som jag haft mailkontakt med. Hon sökte sånna som har pip-inlägg.. Iaf.. Hon och en fotograf kommer hem till oss imorgon för att intervjua mig om mina problem och min oro över amningen med Juni.. Om hon har/kommer påverkas av det osv.
Säger inte så mycket mer om det nu, utan får se hur det blir och när det kommer ut :)

Sen var vi även på BVC för Boel testet igen..Denhär gången gick det bättre och det blev godkänt. Så nu slipper vi tänka mer på det...
Besöket slutade med att vi började prata om mig och min vikt. Jag har ju alltid haft fel på min sköldkortel som gjort att min ämnenomsättning är väldigt hög. Men nu är den extrem. Kände det i helgen när jag såg mig själv i en stor helspegel... Jag ser verkligen ut som ett varndrande skelett. Det ser hemskt ut..
Fick iaf ställa mig på vågen hos bvc sköterskan. Och jag höll på att svimma. Jag väger lika lite nu som jag gjorde när jag var 16-17.. En bit under 50kg. Jag har gått ner 21 kg sedan förlossningen. Och när jag var gravid så gick jag bara upp 14. Så jag har alltså gått ner 7 kg extra än vad jag vägde när jag blev gravid. Hemskt!
Så hon skulle fixa en till till mig hos en läkare, så ska dom ta prover och se om jag ska börja äta medicin för sköldkörteln. Är tydligen vanligt att man får problem med sköldkörteln efter graviditet.

Nu ska vi strax mysa lite för det är Alla hjärtans dag. Blir att laga god mat, sedan äta kex med ostar och en bra film.
Juni sover, så hoppas på att vi får lite ensamtid.



2012-02-11
 08:11:46

Äntligen en utredning..

Läkaren ringde upp i torsdags och sa äntligen orden jag velat höra sålänge.
Det blir en utredning!


För det första har Juni fått medicin utskriven mot förstoppning, som vi ska börja testa på måndag..
Sedan så ska hon få en kallelse till sjukhuset för att göra en ph-mätning av matstrupen.
Alltså, dom för ner en tunn slang genom näsan ner till magsäcken (tror jag) sedan så ska hon ha slangen där i 24 timmar. Vet inte hur dom tänkt sig att hon inte ska rycka ur den, men det visar sig väl.

Och sedan ska vi även få träffa Junis läkare som ska ta blodprover och göra en undersökning..


Så nu känns det som vi kommit en bit på vägen. Äntligen.
2012-02-08
 18:05:40

Underutvecklad tarm



Någon som vet något om underutvecklad tarm?


Läste ett skrcäkexempel som någon fått höra från en läkare, att när barn har det, så blir det inte bättre förns efter blöjtiden, då dom kan kontrollera magen mer själva.
Fy fan..
2012-02-08
 11:57:19

Samtal med läkaren

Nu har jag pratat med läkaren.. Och precis som jag trodde så sa hon att eftersom Juni går upp så bra i vikt osv så tror hon inte dom kommer hitta något fel.

Men eftersom Juni har så problem med förstoppning skulle hon prata med en annan läkare om dom skulle sätta in någon medicin.

Läste häromdagen om förstoppning när man har fel på sköldkörteln (jag har fel på min, och min ena bror fick äta medicin mot det), frågade läkaren och hon sa att det är extremt ovanligt att det inte visar sig på PKU-testet och att en bebis sedan får det. Så hon tyckte inte vi skulle behöva testa henne för det. Men jag tjatade och sa att det måste ju vara ärftligt. Så i mars ska vi till sjukhuset för blodprover, undersökning och förmodligen ta prov för sköldkörteln.



Känner verkligen att dom gett upp.. I början tyckte jag läkaren var jätte bra, och hon förstod verkligen oss. Hon sa helatiden att en bebis på 5 månader ska kunna sova bra då och då osv. Men nu har hon inget att säga, om jag inte tjatar i stort sett.

Är det verkligen såhär vi ska ha det?
Jag är helt medveten om att att bebis oftast inte sover bra, och jag har aldrig sagt eller menar att hon ska sova 8 timmar på raken. Utan det jag hoppas på är att få ha en pigg/glad bebis som kan sova 5 timmar någon gång ibland, och vakna utan att skrika eller gråta och förmodligen ha ont.
2012-02-07
 19:52:02

Babyrytmik och föräldragruppen-lunch

I natt tog Joakim Juni så fick jag sova hela 8 timmar! Skulle sova till 9 tänkte jag, men kl 8 vakna jag super pigg :P
Men under dagen har jag varit lika trött för det...

Blev iaf rytmik i förmiddags och efter det träffade vi några från föräldragruppen och käkade lunch.
Joakim och hans vän tittade till och med förbi och käkade efter gymmet..


Efter det fick vi besök och Jani och Neo. Fick testa på att vara 2 barnförälder ett tag när dom åkte iväg för att hämta ett databord. Gick super ;P
Nu på kvällen, medans Joakim är i skolan så har jag möblerat om i vardagsrummet, sedan badat skruttan för att sedan ge mat och söva. Hon somnade faktiskt nästan i min famn när jag gick runt med henne. Jag är helt chockad :)


Nu ska jag försöka få Joakim att köpa med pizza, sedan kolla på tv.
Imorgon ska läkaren ringa, så ska bli spännande att se vad hon har att säga.
2012-02-06
 07:21:30

Hemsk natt

Ja och som jag trodde så var natten hemsk. Juni började sparka och gny ungefär med 15-20 minutern mellanrum heeeela natten. Nyss gav jag upp om att få någon sömn, så nu blir det lite frukost istället. Frågan är ju om man ska börja dricka kaffe eller vänta? Kan ju ha sådan tur att Juni blir super trött om någon timma och kanske kanske kan sova någon timma, och då passar ju jag med på såklart..


Blir väl att kanske träffa Hanna idag med på stan :)
Träffas ju aldrig längre /: Men är ju sånt skitväder ute, så ingen av oss har ju lust att gå hem till varann, då det är en bit. Hoppas på varmare väder snart.


Sen ska fan jag sova inatt och imorrn, så länge jag känner för det. Nu är det min tur. Så blir att tala om det för karl när han går upp :P

2012-02-05
 19:55:06

Samma lika..

Nätterna ser fortfarande likadana ut förutom att Juni inte vaknat lika ofta och panik skrikit. Men hon har vaknat lika ofta iaf..

Har inte haft någon kontakt med läkaren sedan inna jul. Skulle egntligen ringt och fått telefontid i mitten av månaden, men har verkligen inte sett någon anledning till det. Vet att vi kommer få höra att allt ser bra ut med hennes kurva osv, så hon mår bra och blablabla..

Tänkte ringa och kräva att dom skulle köra ner en sån där kamera i magen på henne, för att se om nått är fel eller inte. Men som sagt så vet jag nästan att dom inte kommer göra det.. Känns jätte jobbigt sammtidigt om dom kommer göra det..



Ikväll så verkar Juni ha ont i magen igen.. Eller hon verkar ha fått ondare och ondare sedan igår. Hon har vart väldigt hård i magen, och väldigt gnällig.
Speciellt nu idag och ikväll..
Hon sov bara en gång på dagen så har försökt lägga henne tidigt. Lyckades nyss.. Men får se hur länge det varar. För hon höll på att somna flera gånger, men grät i mellan åt och drog upp benen mot magen. Sen lyckades hon bajsa iaf.. Men fortsatte dra upp benen och kom inte till ro..

Har iaf bestämt att i morgon ringer jag och fixar teletid till läkaren. Så får vi se ännu en gång vad hon säger..

Nu är Juni snart 8 månader, och har ALDRIG sovit mer än 4 timmar på raken.. Och 4 timmar på raken, kan jag räkna på 1 hand. Standard är fortfarande att hon vaknar 2-3 ggr i timman... Tror ni vi är trötta?


Nu ska iaf jag passa på att göra kladdkakemuffins, sååå sugen på choklad. Sen kolla Teen mom :P

2012-02-03
 16:33:45

Boel

I måndags var vi iväg till BVC för BOEL testet. Gick bra förutom att hon inte ville bry sig om högra bjällran. Men vi ska dit och göra om, om några veckor..


Orkar inte skriva mer nu. Är så hungrig så jag svimmar snart..