2011-12-29
 19:47:35

Det går fortfarande bra..

Ja faktiskt (peppar,peppar) så har fått sova nu i 1 hel vecka. Känns helst sjukt. Att det bara kunde vända så, och varför?
Hade hon sår i magen efter refluxen, så det hann läka på 1 vecka.? Hmm. Men då lär det ju komma tillbaks.

Jaja, helt underbart skönt är det iaf :)
Hon vaknar fortfarande var 3-4 timma för att få mat. Hon kan vakna någon några ggr mellan dess matningar, men somnar då oftast om utav sig själv.
Vaknar gör vi runt 7-8 för att vara vakna i 30 min till 1 timma, för att sedan somna om 1-2 timmar. Hur skönt som helst.

Rutinerna har vi iaf lagt på hyllan just nu. Var ju när vi sket i dom som allt fixade sig. Hon får sova, vakna hur som i stort sätt. Igår somnar hon tex vid 19.30 för att sedan vakna vid 21. Sen var vi vakna till 23 ungefär..


Idag har det vart fullt upp. Joakim har vart sjuk, så jag och Juni drog till stan för lite ärenden. Gick även runt och tittade lite och handlade mat.
Sen hem för att börja diska, städa och laga mat. Sedan kom Jani och Neo, och då gjorde jag även bullar. Skulle även tvätta, men helt plötsligt hade jag ingen tvätt tid.?
Jaja, nu är jag iaf klar med allt, men blir att städa imorrn igen, för just nu ligger det leksaker överallt och kinapuffar i hela köket + att jag just nu inte orkar ta bort allt mjöl efter bakningen :P
2011-12-27
 09:35:41

Underbara sömn! Vad vi har längtat.

Helt underbar natt inatt igen :)
Vad är det som har hänt?
Kan medicinen hjälpa på 1 vecka för att sedan fortsätta vara bra efter man slutat?
Fattar ingenting, men vi är överlyckliga. Och vår lilla tjej med :)


"sysslingarna" Hailey och Juni träffar tomten för första gången ♥
2011-12-26
 10:40:11

Det har gått bättre nu..

Igår kom vi hem efter några underbara dagars julfirande hos min systerdotter ♥
Allt har gått hur bra som helst. Och hör och häpna, till och med sömnen! :)

Efeter att ha pratat med läkaren slutade vi med medicinen mot reflux. Sedan har vi struntat helt i rutinerna.. Vi lät Juni sova och äta i stort sett som hon ville.. Och tydligen har det funkat :)
Det har vart fullt ös på Juni och hennes 2 sysslingar (6 månader och snart 4 år). Så hon har vart helt slut på kvällarna.
Sovit 3-4 timmar, vaknat till, sedan sovit så igen. Sen har vi gått upp en stund 7-8, för att sedan somna om 1,5-2 timmar. Hur skönt som helst...
Och det funkade även denhär natten hemma :)
2011-12-23
 20:29:06

Svar från läkaren..

Igår ringde jag och boka tid med läkaren..
Hon ringde upp igår, och jag förklara hur allt gått. Hon skulle då prata med en annan läkare som kör ner en slang i magen (kommer inte ihåg vad det heter). Sen ringde hon upp idag igen.. Vi ska sluta med medicinen efterom den inte gör något bättre. Och den andra läkaren tyckte inte att dom kunde göra nått just nu, utan vi ska vänta.. Sedan pratade hon om förtjockningsmedel, men det innehåller ju mjökprotein, så det är inget allternativ.
Så nu är vi på ruta 1 igen. Vi skulle höras igen om 1 månad. Och då ska dom förmodligen göra fler utredningar om hon är likadan fortfarande.

Orkar inte ens tänka på det längre, ingen verkar förstå hur jobbigt det är. För oss och för Juni.
2011-12-21
 12:21:40

Ensam tid.

Natten gick som jag trodde. Fick söva om henne ca 20 ggr. Försökte bära över henne till vårn säng flera gånger så att hon kunde ligga nära mig och kanske bli lugnare, men varje gång jag försökte blev hon galen. Men vid 4 tiden lyckades jag iaf, och då sov hon lite mer än 3 timmar. Var så skönt!


Väckte Joakim vid 9 tiden så han fick ta Juni medans jag sov i 1 timma innan jag skulle tvätta.
Och nu åker Joakim iväg med Juni och en vän för att storhandla och köpa sista julklapparna. Så jag får lite ensamtid ♥
Tråkigt att jag tvättar till 14, jag som skulle vilja lägga mig. Får försöka skynda mig, så jag får sova en stund iaf..
2011-12-20
 23:26:28

Hopplösheten...

Har haft en jätte mysig och rolig eftermiddag med Juni. Först var vi på stan med Hanna och Neo för att köpa julklappar. Sedan gick vi hem och busade massor. Hon skratta som en tok :) Sedan var det läggdags. Struntade i medicinen för att se om gaserna ger sig. 30 min senare börjar gråten och skriken. Söver om henne. 10 min går sedan är det dags igen. Då är hon svår sövd, men tillslut somnar hon. Då lyckades hon sova iaf strax över 1 timma. (jag passade på att sova lite mellan gångerna med). Sen gick det inte att söva om henne, så gav mat, vaggade henne till sömns, sen vakna hon såfort jag slutade vaggade. Samma igen.. Vaknade.. Vaggade - och nu ligger hon fortfarande i babysittern som står i sängen.. Lika bra att låta henne sova i den tills nästa gråt attack.


Huuuh.. Vid dethär laget så är vi så pass vana att aldrig få sova ordentligt så det känns som att kroppen inte behöver sömn längre. Nu är det så otroligt psykiskt jobbigt. Att vi aldrig någonsin ska få ha det bra. Att vi aldrig får veta vad felet är.. Är det verkligen såhär vi ska få leva?
Känner att tårarna kommer komma mycket inatt..

Känner även nu att det nästan inte är lönt att somna till mellan gångerna, för det gör det bara så mycket mer jobbigt och frustrerande att behöva gå upp och söva om henne, alla dessa 100 miljoner gånger.!

Mitt humör växlar mellan, ångest, ilska, glad, ledsen, frustration, med bara några minuterns mellanrum.
Jag finns inte längre... Mitt liv existerar inte. Finns ingen ork eller lust till det längre.



2011-12-20
 10:11:23

6 månader!



Föresten, idag blir Juni 6 månader :)
Igår märkte vi att hon börjat härma oss när vi hostar. Om vi hostar, så kollar hon på oss och gör världens fejk host ;P

2011-12-20
 10:10:06

Tillbaka på ruta 1...

Idag är det 1 vecka sedan vi började med Nexium för Junis misstänkta reflux.. De första 3 nätterna var helt underbara. Första natten sov hon 3 timmars pass, vaknade lite lätt, men somnade om av sig själv eller när vi gav henne lite mat, inget gråt eller skrik. Natten efter sov hon över 4 timmar hela natten. Vaknade 2 ggr för att få mat, utan skrik, och somnade sedan om. Tredje natten var också bra, sov 4 timmar sedan 3 timmars...

Sedan dess har det gått utför igen.. Vi har kört samma rutiner nu i över 1 vecka. Mat på ungefär samma tider, mer mat, ordentliga sovrutiner, även dagtid, men nu funkar inget. Nu vaknar hon igen flera ggr i timman, hela natten, skriker och gråter.
Hon verkar ha ont igen.. Och igår natt när jag tog henne så verkade hon ha extremt mycket gaser, mer än vanligt. Var tvungen att ta upp henne när hon skrek och då kom det ut hur mycket som helst..

Läste att en biverkning är gaser och magont.. Är väl självklart att hon ska få den biverkningen.

Så nu känns allt hopplöst igen. Vet inte hur mycket mer vi ska orka..
Doktorn sa att vi skulle testa den här medicinen i 2 veckor, sedan ska vi prata med henne igen.
Känns som att det inte finns så mycket mer att testa..?


Stina- Läste din blogg, Ja det verkar som vi har ungefär samma problem. skulle jätte gärna vilja prata mer med dig. Skickar ett mail till dig under dagen :)
2011-12-15
 17:00:35

Mys

Hände nått jätte mysigt nyss..

Juni sov i sin spjälsäng, och när hon vaknade så gick jag och hämtade henne så satte vi oss i soffan. Först spreta hon emot som vanligt. Men efter bara några sekunder hade hon somnat i min famn :)
Har inte hänt sedan hon var nyfödd.

2011-12-14
 15:04:17

6 månaders kontroll

Idag träffade vi en läkare på BVC för 6 månaders kontrollen.. Trodde han skulle kolla mycket mer än va han gjorde.
Kollade höftera (eller vad dom nu gör när det ser ut som dom ska bryta benen på bebisarna). Sen frågade han bara om hon vänder på sig och flyttar saker mellan händerna.. Sen pratade vi om hennes allergi, eller överkänslighet som vi fick veta idag att det kan vara. Alla säger verkligen olika, så vet inte vad eller vem vi ska lyssna på.
Samma med hennes mat. Frågade läkaren häromdagen över telefon om jag bara ska ge nutramigen, hon sa att det är nog bäst om vi gör det ett tag. Sen säger läkaren idag att vi måste ge henne barnmatsburkar för att hon ska få i sig annat, och så att hon inte ska bli chockad av det om vi börjar senare. Han sa att det är sunt förnuft att ge henne annan mat. Vad ska vi lyssna på?

Tror vi  kommer göra såhär, att vi kör enbart nutra nu, som vi gjort i en drygt vecka, en vecka till. Så vi hinner se om medicinen hjälper. Ser vi någon förbättring, och verkligen kan se att det är reflux. Så börjar vi göra lite gröt igen. Och ser då om hon reagerar negativt eller inte.. Om hon fortsätter sova dåligt väntar vi nog några veckor till.
Fick föresten brev från deitisten idag. Ska dit 11/1.


Juni drygt 6 månader
9,3 kg
67 lång


Var några dagar sedan jag skrev nått om hur hon sovit. Tänker vänta några dagar till, för varje gång jag skrivit om en möjlig förbättring har det vänt direkt :P
2011-12-13
 19:05:25

Lucia

2011-12-13
 18:56:43

Dum jag är...

Märks verkligen att hjärnan inte riktigt är med.. Var inte alls idag vi skulle på 6 månaders kontrollen. Är ju i morgon :P Kom på det 1 timma innan vi skulle gå, när jag gjort i ordning både Juni och mig :P


Idag testar vi Nexium första gången.. Mot reflux.
2011-12-12
 19:29:16

Trött jag blir!

Junis läkare ringde idag.. Känner verkligen att vi hittat rätt läkare. Hon är verkliigen super bra och förstår oss verkligen.
Iaf.. Vi pratade lite om hur det varit sedan sjukhusvistelsen.. Hon frågade massor och sa sedan att hon skriver ut medicin mot reflux.
"Reflux är när maginnehållet stöts tillbaks upp genom magmunnen, upp i matstrupen eller till och med munnen."
Alltså som sura uppstötningar som är väldigt plågsamt, kan till och med ge frätskador.. Kan ge svåra sömnproblem, då det kan vara jobbigt att ligga ner. För det är ofta då uppstötningarna kommer.
Så det ska vi testa i 2 veckor och se om det blir någon förbättring, annars blir det vidare undersökningar, vad jag fatta som.

Så efter en super rolig och mysig mamma-fika, med massa fika och fotavtryck så åkte vi hem. Juni vaknade ju 2 i natt så både hon och jag var jätte trötta. Vi somnade ett tag, och sedan så skulle vi iväg till apoteket. Självklart har dom inte just den medicinen hemma, men deras andra apotek på stan hade 1 kvar. Så dom ringde och la undan den till oss. Klockan var då 17.30, och jag frågade om jag verkligen skulle hinna då dom väl stänger 18. Nejdå dom stänger 19, fick jag till svar av 2 som arbetade där. Skyndar mig iaf. Och när jag väl kommit fram, så har dom precis stängt! Dom stängde inte alls 19, utan 18. Blir så trött! Ska dom inte veta det?

Visste att 2 andra apotek på stan var öppna så gick dit, men självklart har ingen av dem just den sorten hemma.. Så var bara att pallra sig hem igen..
Jag som verkligen ville börja med den idag /:

Jaja blir att köpa den i morgon, ska ändå till bvc för 6 månaders kontrollen..

Inatt är det Joakims tur att ha Juni. Så jag ska få SOVA!
2011-12-12
 04:09:40

Jobbat..

Lördag-söndag så har jag faktiskt jobbat. Trots sömnbristen så gick det faktiskt bra. Var rätt skönt att få komma iväg och tänka på nått annat. Fast fick ju inte träffa min skrutta på över ett dygn /: Så det var jobbigt.. Hon låg ju och sov när jag kom hem, och sov när jag skulle åka iväg igen...

I lördags så hade Joakim och Juni vart iväg med Jani och Neo på julavslutning på finska föreningen. Massa lekar och mys :) Det tycker jag faktiskt vart gulligt av dem, att göra nått kul med barnen..

Sen lyckades han söva henne innan jag kom hem, och då sov hon faktiskt hela 4 timmar på raken! Sen resten av natten blev det 2-3 timmars sömna på raken. Hel skumt tycker jag. Vad var skillnaden då mot alla andra nätter?

Som nu inatt. Hon somnade vid 20. Sov 2 timmar, sen har hon vaknat tätt igen, och kl 2 ville hon absolut inte sova mer.. Nu har vi vart uppe över 2 timmar. Så ska försöka söva om henne...



Frågan om kolik.. - Jag tycker inte det verkar som att hon har ont, och är det kolik så skriker dom väl konstant i flera timmar?
2011-12-09
 20:54:07

Barnkliniken.. igen..

I morse ringde jag barnkliniken.. Vår läkare som vi hade när vi var på barn var inte där, så kunde inte prata med henne.
Iaf så tyckte dom vi skulle komma in.

Fick träfa en läkare som vi inte träffat förut. Och som jag kände på mig igår, så kunde dom inte göra nått. Satt och pratade en bra stund om allt. Men fick inga svar på våra frågor, utan blev bara mer frustrerad. Förstår att det inte är lätt för dem att "förstå" vår situation, och vad som mer kan göras.. När hon för övrigt mår bra och är glad och pigg.
När vi skulle gå därifrån var jag helt gråtfärdig och allt kändes mer hopplöst än innan. Jag sa iaf att jag ville att vår läkare skulle ringa oss, eftersom hon är mer insatt i situationen. Så på tisdag har vi telefon tid med henne.

Det vi iaf kom fram till är att Juni mår bra, eller allt tyder på det iaf. Läkaren sa att hennes tillväxtkurva är super bra, och det är bättre än alla blodprover och tester. Sen att Juni är så otroligt social och "med" är ett bra friskhetstecken.
Så det var ju en lättnad iaf..

Frågade om Omega 3, eftersom jag läst massa positivt om det, men det var inget hon kunde svara på.
Kiropraktor och akupunktur var inget hon rekomendera och hon trodde inte Juni behöver det. Men det svaret hade jag redan väntat mig.
Sa iaf till Joakim att om det inte blir någon förbättring inom en snar framtid så kontaktar vi en kiropraktor iaf.. Vad har vi att förlora?

Sen fick vi även rådet att säga till bvc att vi vill prata med en kurator. Så att vi får hjälp med våra känslor och hur vi ska göra med oss själva när det blir jobbigt. Så ska ta upp det nästa vecka på 6 månaders kontrollen...
2011-12-08
 21:34:15

Helt förvirrad..

Vet inte vad vi ska ta oss till nu..
Fick henne att somna efter ca 30 min, - vaknade efter 35.

Blir väl att ringa barn i morgon då.. Men just nu känns det bara som att - vad ska dom göra? /:

2011-12-08
 19:28:23

Nya bilder










2011-12-08
 16:48:48

. . .

Hon vaknade nu.. 16.45.. Under tiden vakna hon 2 ggr och gav hene då nappen, iaf.
Hon somna då om direkt i sängen.

2011-12-08
 14:17:49

Försök 1

Nu lyckades jag söva Juni utan vagn eller babysitter. Tog ca 45 min och en massa panikskrik.
Hon blev hungrig samtidigt som hon blev trött, så gjorde en flaska på 150 ml och la henne i vår säng bredvid mig med massa filtar och hennes gos. Gick jätte bra och hon höll på att somna. Sen tog maten slut och då började skriket direkt.  Hon äter nästan aldrig ens upp 150. (ibland på kvällarna om det gått många timmar sedan hon åt sist ger vi 180).Men jag gjorde iaf 120 till.. Hon åt upp det med och började skrika hysteriskt igen. Gav henne nappen och sin gos. Försökte lugna henne och körde bäbä vita lamm ungefär 20 ggr :P Höll på i ungefär 30 min, och tillslut skrek hon så mycket så hon inte fick luft, och hon fick inte fram ett ljud. Då klarade jag det verkligen inte längre. Tog upp henne och gick runt lite.. Hon var fortfarande ledsen och fick sån där reflex eller vad man ska kalla det, när man gråtit så mycket så man knappt får fram ett ljud.

Hon orkade knappt hålla ögonen öppna, så jag gav det ett försök till, men la henne på mig, med nappen och körde bä bä lite till. Men för att hon skulle lugna sig så var jag tvungen att fuska lite, så gungade henne lite när hon låg på mig. Men det var enbart för att hon skulle lugna sig. Funkade iaf, och efter några min var hon lugn och halvsov, så då slutade jag, men lät henne ligga någon minut till innan jag la henne bredvid mig. Och då sov hon.. Tog ur nappen, som ändå hängde halvt utanför...
Hon somnade 14. Så får se hur länge hon sover. Jag skulle egntligen passa på jag med, men man måste ju få mat i magen med.

2011-12-08
 10:34:33

En dag till..

Somnade i soffan efter att jag lyckats söva Juni vid 9. Vi sov ungefär 40 min, innan hon vaknade pigg och glad.. Jag däremot är som en Zombie. Fast Joakim tog henne inatt...


Har bestämt mig för att inte ringa läkaren idag. Känns som att vi måste testa ett tag till iaf.. Hon är ju väldigt glad och så i övrigt..
Bestämde mig även för att nu ska vi sluta vagga henne.. Kommer bli super svårt, speciellt nu när vi är så trötta. Men vi får härda.. Hon måste kunna somna själv utan rörelse.
Ska även försöka sluta med nappen. Iofs så använder hon den inte så mycket, men är ju ett störmoment.
Har även beställt somna utan gråt som jag borde få idag eller imorrn. Så ska läsa den, försöka med den metoden. Funkar ingetm ringer jag...




2011-12-08
 08:00:38

Sömnbrist..

Även fast vi turas om, så hinner aldrig sömnen riktigt ikapp. Man är på helspänn helatiden, och är samtidigt förtvivlad över hela situationen.. Hur länge orkar vi denhär gången? Är det såhär det kommer vara?
Känns som jag spenderat hur mycket tid som helst på att läsa om sömn, sömnbesvär, metoder och hjälp..
Men inget funkar ju.. Frågat massor på forum, men får bara svar och åsikter om att -såhär SKA man göra, gör såhär. Som om att det vore världens lättaste grej. Ni vet inte hur Juni blir på nätterna.. Det går inte att bara ligga brevid och sjunga, buffa och försöka lugna henne. På någon/några min hinner hon få sådan panik och skriker så mycket så hon tappar andan..

Vet verkligen inte hur vi ska göra denhär gången. Jag vet att vi måste kontakta Junis läkare, är väl det smartaste då hon vet allt om hela situationen. Men när ska vi göra det? Ska vi orka några veckor till?

2011-12-07
 22:55:42

En natt med Juni..

Såhär ser ofta en natt ut för oss..

  • Somnade i min famn medans jag matade henne 20.00. Lät henne ligga kvar en stund, vaggade lite och så tills hon sov ordentligt, la henne då på mage i sin spjälsäng, buffade lite, funkade super och hon fortsatte sova.
  • 20.30 (efter 30 min) vaknade hon ledsen. Gick in, sa inget, och buffade lite lätt. Efter ca 5 min sov hon igen.
  • 20.45 (efter 15 min) vaknade hon jätte ledsen. Försökte samma igen, men funka inte, höll på en stund, men la henne sedan på rygg, hon blev då mer ledsen så efter ett tag tog jag upp henne och la henne direkt i vagnen. Började vagga, funka inte, gav henne vatten och försökte lugna henne, funka inte, fick ge henne flaskan, och efter några klunkar somna hon om. (Tog ca 10 min).
  • 22 vakna hon igen.. (efter 1 timma) Var ledsen, försökte vagga men fick ge henne flaskan igen. Efter några klunkar somna hon om. La henne då i vår säng men hennes filtar. (tog ca 15 min).
  • 00 vakna hon igen,(efter 1,45) men då låg jag bredvid henne. Gav henne nappen då och efter några min somna hon om.
  • 01 (efter 1 timma) - samma igen men fick ge flaska då inget funka. (Somna om efter ca 10 min.)
  • 02 (ca 50 min) nappen. (somna efter ca 5 min.)
  • Strax innan 4 vakna hon igen (drygt 2 timmar, men vaknade 2 ggr under denhär tiden men somna om själv) och då funkade inget, höll på i ca 45 min sen gav jag upp och vi gick då upp.
  • Efter 2 timmar somnade hon om i ca 40 min.

 

. . .

 


2011-12-05
 07:00:35

Uppe med tuppen..

Andra natten som är super jobbig.
Var väl bara för att jag skrev att allt går så mycket bättre med allt..
För nu 2 nätter i rad så går nattningen inge vidare + att hon vaknar ungefär 1 gång i timman och är svårt att få att somna om. + att hon 3.30 vill upp. Huuh, helt slut igen /:
Fick henne iaf att somna om 1 gång till så vi gick upp strax innan 6. (tog en bra stund innan hon somna om)

Jag som verkligen trodde det skulle bli lite bättre när vi började med välling, men så var det inte. Testat 2 kvällar nu, men ingen skillnad. Igår gjorde jag gröt istället som hon åt massor av. Sen gav jag även ersättning. Men hjälpte inte iaf.. Så läget kan ju inte vara så att hon är hungrig. För i natt så ville hon inte äta, utan hon vakna bara och började skrika. Inte aj-skrik utan bara skrik.

Nu vet jag verkligen inte (igen) vad vi ska ta oss till. Nu har hon inte ont längre, hon har visat att hon kan sova 3 timmar på raken, och att hon kan sova till 9-9.30. Men nu helt plötsligt är det som bortblåst..
Vet att det bara vart såhär ett par dagar, men psyket och tänkandet är inte helt med när man sover så lite. Hoppet blåser liksom iväg..

Någon som har tips? Eller skriv hur ni har gjort..
2011-12-03
 15:16:02

Uppdatering

Många som undrar hur det går för oss, så tänkte göra en liten uppdatering. Har ju tyvärr inte blivit så mycket skrivande på senaste.


Juni har blivit som en helt annan bebis. Hon har blivit så glad och så "lätt". Hon skrattar och pratar massor, och hon ler åt en så fort man kollar eller pratar med henne ♥ Visste att hon inte var en "svår" bebis, visste att hon hade det glada i sig.
Förra helgen på barnloppis hittade jag en gåstol, som är lägre och lättare att röra sig i, än den vi har. Så den köpte jag.. Och vilket köp! Juni älskar den, och springer runt som en tok i den :)

Så det är en stor föränding. Bara att hon kan roa sig själv en stund är ett så otroligt stort framsteg. Förut skulle vi gå runt med henne helatiden eller helst vagga henne.. Allt var tråkigt och hon gnällde hela tiden.

Senaste dagarna har sovandet på dagtid ändrats rejält. Förut var hon trött helatiden (inte så konstigt) och sov korta stunder varannan-var tredje timma. Nu har hon vart vaken ungefär 4-6 timmar från att vi gått upp. Sen sovit ca 2 timmar sen vaken i flera timmar till för att sova en kortis vid 18. Igår sov hon bara 1 gång mitt på dagen..

Och när det är dags att sova så somnar hon väldigt snabbt. Så skönt! Vi har fortfarande vagnen i lägenheten, för den somnar hon bäst i, och vill även ibland sova i den på nätterna.
Iaf, oftast somnar hon när man lägger henne i vagnen, men vi måste fortfarande gunga och vagga, annars somnar hon inte. Men nu går det på några min istället för timmar. Babysittern använder vi även lite fortfarande, men inte alls som förut. Lägger henne i den, tar upp den i våran säng, och gungar den, så att hon tror vi håller i den. (Funkar inte på golvet). Sen efter några min när hon somnar, bär vi över henne i vagnen eller sängen..

Sen nätterna då.. Fortfarande jobbiga, men MYCKET bättre än innan. Väntar fortfarande på miraklet när hon ska sova hela natten :P Som hon gjorde vid 1,5- 2 månaders ålder.
Nu brukar hon somna för natten runt 21. Ungefär efter 1 timma så brukar hon vakna, så vi får gunga på henne för att hon ska somna om. Ibland är det bara gnäll, men ibland även gråt.
Sen sover hon oftast 2-3 timmar och vaknar och vill ha mat. Somnar oftast om direkt, och det är då vid matningen jag brukar lägga henne bredvid mig i sängen.
Sen är det olika, men hon sover aldrig mer än 3 timmar på raken. 1-3 timmars intervaller.. Och ibland, fortfarande vaknar hon mitt i natten och vill vara uppe 1-2 timmar för att sedan somna om.
Hon äter nästan aldrig en hel flaska på natten när hon vill ha mat. Blir kanske 1 flaska (180ml) sammanlagt på natten. Så jag tror fortfarande inte hon är hungrig på nätterna. Utan hon vill bara mysa med flaskan?

Som jag skrivit tidigare så har hon lärt sig att somna om av sig själv (ibland). Vissa nätter funkar det, vissa inte..

Igår testade jag även att göra egen välling på mannagryn. Hittade en super bra sida som en dietist och en läkare gjort, om mjökproteinallergi. Finns massa frågor och svar, och även massa bra recept som är gjort på nutramigen. http://www.meadjohnson.se/

Iaf, gjorde lite välling men använde ungefär bara 25 ml, sen extra vatten och nutramigen, så hon inte skulle få ont i magen. Juni klunka i sig och tvärslockna så fort jag la henne i babysittern. Hon somnade djupt direkt så la henne i sängen direkt istället för vagnen. Funka hur bra som helst. Så fick lite hopp där om en jätte bra natt. Men efter 1,5 timma vakna hon som vanligt /:


Så det var lite om hur det går för oss just nu :)

2011-12-01
 19:13:55

HEJ!

Låter precis som att skruttan börjat säga hej, när man säger hej till henne :)
Världens leende sen ett snabbt hej. Men men, är väl lite önsketänkade kanske ;P
Ska försöka få med det på film.


Nu blir det banankaka och apelsin saft.