2011-11-30
 17:41:34

Full rulle

Har ju inte hunnit skriva så mycket här senaste dagarna. Har 2 nördagr här hemma som sitter vid datorerna hela tiden :P

Vi har iaf fullt upp med rytmik, mamma-fikor, babymassage och babysim :)
Har även fått en otroligt glad liten tjej igen. Glad hela dagarna :) Och nätterna går bättre. Peppar peppar..

Nu har vi också fått nytt recept på hennes mat, så nu är det 6 burkar för varje utag, istället för 2 :)
Så i morgon tänkte jag börja testa att göra egen välling på ersättningen :)
2011-11-25
 15:33:13

Bra dag :)

Idag är vi på super bra humör här hemma.
Blev att åka och storhandla tidigt i förmiddags, sen hem för att städa, medans Joakim åkte till Ikea.
Skruttan är på super bra humör ♥ Kan ju vara för att hon lyckats bajsa 2 ggr idag :P

Idag fick vi även nya receptet på Junis mat, istället för 2burkar får vi nu 6 på varje uttag. Riktigt skönt! Slipper vi beställa nytt 2 ggr i veckan.


Idag får vi även besök av Joakims vän från Motala, som stannar hel helgen. Så i morgon har vi kanske barnvakt, så då ska vi iväg och fira Hanna lite :)
2011-11-22
 20:02:51

. . .

Tror jag glömt skrivit om Junis 5 månaders dag..
Blev en riktig mysdag :)

Vi gick bland annat iväg till hydrotrim där vi går på babysim för att bada lite. Var jätte roligt och mysigt, och knappt några andra. Körde massa olika grepp vi lärt oss, och sen testade vi även på lite nytt.
Älskar verkligen att ha riktiga familjedagar, det är verkligen riktig lycka ♥


Kan inte direkt påstå att en par-relation är lätt när man får barn. Har verkligen vart sjukt jobbigt och extremt påfrestande. Förstår att det är ca 80 procent? som separerar första året när man fått barn. Allt blir så otroligt annorlunda så det går aldrig att förbereda sig för det innan.. Jag beundrar verkligen dom paren som kommer bra överens och har det super under småbarns åren.

Vi har våra ups and downs, kanske mer downs än ups senaste månaderna,. Men fan va bra vi har det när det är bra ♥ Känns som vi fått en aha upplevlslse nu och att allt löser sig :)


2011-11-22
 19:45:20

Lugn dag..

Hos bvc gick det super bra, förutom att jag höll på att svimma :P Ser så fruktansvärt äckligt ut när dom sätter dom där långa nålarna rakt in i hennes tjocka små lår.. Usch!
Men men.. Hon gnällde bara till lite sen var det bra :)
Så efter det gick vi runt lite på stan. Kollade lite julklappar till skruttan.
Jag vill köpa en gå-bil med massa roliga grejer på, men Joakim tycker det är lite för tidigt. Men vadå, hon kan ju sitta och leka med den tills hon kan stå upp. Och jag tror iaf inte det dröjer speciellt länge tills hon kan stå ordentligt med stöd..

När vi kom hem blev det storstädning, och idag behövde inte jag laga mat, värsta lyxen ;) Behövde inte göra nått..
Sen sov jag och Juni en bra stund på eftermiddagen, och nu sover hon igen. Hoppas inte hon får feber nu på kvällen som hon fick sist..

2011-11-22
 08:26:48

BVC

Idag ska vi till BVC för 5 månaders sprutan. Tur att Joakim är med :P


I natt blev det helt knas med sömnen, och läggningen för den delen..
Var hos Miia och Inez hela dagen igår och bakade bullar och dom lekte massor, så tänkte att denhär natten lär bli bra.
Men så blev det inte...

Juni somnade i bilen påväg hem och vaknade runt 17.30. Sen blev hon jätte trött vid 20, så tänkte att jag skulle lägga henne för natten. Hon somnade bra, men varje gång jag skulle bära över henne till sängen vaknade hon och skrek. Så höll det på flera gången, så tillslut så lät vi henne sova i vagnen, men det ville hon bara i någon timma. Väl vid 00.30 när hon vaknade i vagnen så tog jag med henne till sängen och matade henne där, och då somnade hon. Men var bara en stund det med. vid 2.30 vaknade hon igen, somnade i vagnen och så började vi om. Men vi lyckades iaf sova lite nu på morgonen. Tror det var magknip som spökade inatt. Maaassa pruttar...
2011-11-20
 19:09:08

5 månader



Idag är Juni 5 månader



2011-11-18
 20:43:13

Sitter

Juni har kunnat sitta själv ett bra tag nu, men har inte kunnat hålla balansen helt.
Men igår från ingenstans låg/satt hon bredvid oss i soffan. Så helt plötsligt sätter hon sig upp, upprätt och sitter där och kollar runt som ingenting. Hon kunde till och med dra upp armarna i luften och fortfarande sitta kvar. Sen var det kört :P
Har ju tagit upp vagnen för att få henne att somna bättre, så när vi la henne i vagnen, har bytt till sitt delen för några veckor sedan, så ville hon absolut inte ligga ned, utan hon satte sig upp hela tiden, och tyckte det var hur kul som helst :)


Har vart upp och ner med senaste nätterna, 2 dåliga nätter, 1 bra. Hoppas på denna!
2011-11-17
 07:37:04

Och nu går det sämre igen..

När det väl började kännas bättre igen /:


Igår natt var det iofs nog mitt fel att hon inte sov bra på natten.
Juni blev jätte trött och grinig vid 20, så tänkte att jag lägger henne för natten då, för känns lite fel att lägga henne en stund för att sedan väcka henne.. Hon vaknade iaf vid 23 och ville inte somna om förns vid 00.30, sen blev natten jätte jobbig, och hon ville gå upp vid 6.

I går somna hon vid 19 och sov till 20. Sen lekte vi och mös en massa, och redan lite efter 21 blev hon jätte trött så försökte lägga henne, men det gick inte. Höll på till 23 då hon somna, men vaknade efter en stund igen. Sen har Joakim fått vart uppe en del med henne i natt, och jag fick gå upp med henne vid 7 /:

Usch nu börjar man bli sådär trött igen. + att vi båda börjar/är sjuka igen. Halsont och förkylning.



Igår var vi på mamma-fika iaf. Jätte trevligt :)
Och idag blir det babymassage, sen lite hemlisar med Joakim, och sen lite kalas hos Hanna :)
2011-11-15
 18:07:19

Det går bättre nu..

Känns verkligen som att saker och ting börjar vända till det bättre igen..
Skruttan är på bättre humör och hon sover mycket bättre, även fast det inte är helt bra igen.
Känns så otroligt skönt så går inte ens att beskriva ♥


Idag var vi på rytmiken och imorrn blir det mamma-fika. Vi är pågång igen :)
2011-11-13
 13:04:17

Bilder




















2011-11-13
 13:00:01

Underbar natt!

Äntligen! Det kanske finns hopp ändå ;P

Igår kväll åkte vi till Hanna för att kolla film. Vid 21 så började Juni bli trött och det var dags för mat, så gav henne mat sedan la jag henne i bilbarnstolen och vaggade lite. Hon somnade nästan direkt. Tog en av Neos bollar och la under där fram på bilbarnstolen så hon mer låg ner.. Funkade jätte bra och hon sov ända tills bi skulle hem strax efter 00.
På hemvägen var hon ledsen, så när vi kom in tog Joakim av henne ytterkläderna och jag gjorde mat, böt blöja på henne sen la jag henne i våran säng och matade henne där. Och efter maten somnade hon direkt.
Sen vaknade hon inte förns vid 4 tiden och ville ha mat, sen somna hon om. Samma vid 8, sen vaknade vi vid 9.30 tiden och låg i sängen och mös till 10. :) Helt underbart!


2011-11-12
 08:54:21

HostHost

Blev ingen babysim idag då skruttan är förkyld och har hostat som en tok i natt /:


Blev ingen mer speciellt bra natt efter sist jag skrev. Hon vill heller inte ligga på mage mer.. Men hon har iaf börjar sova lite längre stunder och när hon vaknar så kan hon många gången somna om själv.
Men i natt hade hon ont i magen igen. Nu är det 3e dagen hon inte bajsar igen.. Så i natt var det magknip och massa sparkande.
Började lite smått med nya ersättningen igår, så nu är det bara att vänta och se, om den här funkar bättre.
Ska nog även ge henne katrinplommonpuré så kanske magen kommer igång igen.
2011-11-10
 08:44:12

Sjukhusvistelse..

I måndags morse kände vi verkligen att nu är det nog. Så vi ringde in till barnkliniken och fick en telefon tid.
När dom väl ringde så berättade jag situationen igen och att vi inte märkt någon större skillnad med Althera - komjölkproteinsallergi ersättningen.
Förutom allt det, så åkte hon på ännu en förkylning i måndags. Jippi..

Iaf.. Vi fick komma in till kliniken och sitta och vänta i flera timmar. Sen fick vi träffa en super bra barnläkare som var jätte gullig mot Juni. Efter massa känn och kläm, 100 frågor osv, blev vi inlagada på barn. Blev lite av en chock faktiskt då jag inte haft en tanka på det. Men han sa att vi behövde lite avlastning, då vi inte har någon släkt här eller någon som kan hjälpa oss..

Väl på barn så blev det provtagning.. Och senare på kvällen kom et in en sköterksa från akuten? Som sa att nästan alla prover såg bra ut. förutom leverprovet. Hon kunde inte riktigt förklara vad det kunde vara, men hon hade pratat med läkaren som sagt att det inte var nått akut. Vi blev iaf livrädda och började tänka det värsta direkt /:
Den natten sov jag själv med Juni, för Joakim fick inte stanna.
Natten var hemsk som vanligt, men vid 2 kom skötersorna in och sa att nu tar dom henne för jag måste få vila en stund.
i ca 2 timmar somnade jag till och från för att vakna av Juni som skriker som en galning. Går upp och sköterskorna är helt chokade och säger att dom aldrig vart med om dethär och att dom inte vet vad dom ska göra. Hon verkade inte ha ont, utan var bara missnöjd.. Dom hade testat allt och turatsom att gå runt med henne, gett alvedon, gått med vagnen, gett mat osv.. Inget funka. Då kan jag säga att jag tappat allt hopp, när inte ens sjuksköterskor som sett det mesta kan göra nått. Vad ska då vi kunna göra?

Natten blev sig lik och på morgonen kom läkaren. Helt underbar. Juni älska henne, och hon var verkligen jätte noggrann. Enligt henne så såg alla prover bra ut och det var inte alls nått fel med lever, utan det var högt på proverna om gallvägarna, men så är det när bebisar är små. Så det var skönt.. Hon kollade igenom Juni och frågade massa massa frågor. Hon sa direkt att det låter precis som komjölkproteins allergi. Och vad folk än säger så ska en bebis som är 5 månader sova bättre på nätterna. Sedan fick vi iaf gå ner till allergisköterskan för pricktest. Det gav ett litet litet utslag på komjölk, så dom skrev att det var positivt.

Till den natten fick Joakim med stanna, men sen kom sköterskorna in och sa att dom tyckte Joakim skulle ta henne och jag skulle sova i ett familjerum våningen under. Var väldigt jobbigt, men det gick :)

På morgonen kom dietisten in och erättade lite om mat och vad vi kommer kunna ge henne om det nu blir att vi ska fortsätta ge henne sån här mat. Sen kom doktorn in igen och sa att vi får åka hem, men vi ska ha telefonkontakt på fredag och nästa vecka. Anledningen till att vi fick åka hem var för att hon nu bajsat 3 dagar på raken :) Så dom tror att magen kommit igång nu av nya maten.

Och se på f*n så fick vi sova i natt! :) Första gången på nästan 3 månader..
Var jätte svårt att lägga henne men sen la jag henne på mage i sin säng och höll händerna på henne, då somna hon direkt :) Och hon har bara velat äta 2 gånger för att sedan somna om direkt :)

Skriver mer sen, måste till tvätten...
2011-11-05
 11:50:18

Nu är orkar snart helt borta.

Hur länge ska man orka egentligen?

Varje dag, hur trött man än är, hur ledsen, arg och frustrerad man än är så har jag hittils på något sätt haft en liten ork i kroppen att gå på. Ett litet hopp om att denhär dagen/natten kanske allt blir bättre, jag kanske kan få sova iaf 3 timmar på raken.

Men idag när det var dags att gå upp så kändes allt redan då hopplöst. Det finns verkligen ingen ork kvar i varken kropp eller själ. Jag kommer bryta ihop vilken sekund som helst, och det känns skrämmande..

Igår när Joakim kommit hem så bestämde vi oss för att åka till Hanna och för kolla på film på kvällen. Juni blev trött strax innan vi skulle sätta på filmen så gav henne mat och gick sedan runt med henne i famnen. Ögonen åkte igop men hon vägrade att somna. Hon har blivit så fruktansvärt stark så hon sätter sig halvupp när man håller i henne plus att hon slänger sig åt sidorna. Försökte iaf ett bra tag, tills jag tog bilbarnstolen och började vagga henne i den. Efter ca 30 min somnade hon i den, och jag lät hnne ligga kvar där. efter 15 min vakna hon. Började om hela proceduren och efter ungefär 1 timma somna hon till. Men varje gång vi sluta gunga så vakna hon och blev ledsen. Så försökte att lägga henne på en stor kudde, men det gick absolut inte.. Så så såg våran kväll ut. Blev inte mycket filmkollande, och jag kände bara hur jag blev mer och mer irriterad och hur tårarna var nära på att komma. Sen när vi kom hem så ville hon inte heller sova. Försökte med allt, men tillslut vid 00.30 tiden fick Joakim henne att somna. 1 timma senare vakna hon.. Och så började våran roliga natt som vanligt..

Var på babysim förut på morgonen iaf. Var mysigt och roligt, men kände att jag inte riktigt var närvarande.
Skruttan somnade i vagnen påväg hem. Så la henne drekt i sängen när vi kom hem. Men det ville hon inte.. Jag fick iaf sova någon timma innan det var dags att börja dagen igen..

Jag älskar min dotter mer än allt annat, och hoppas ingen tror något annat.
Jag skriver detta dels för att jag vet att andra har problem och dels för dem som säger -Ehh det är såhär det är...
Som jag sagt tidigare så kan jag hålla med om det om det hanlar om ett par veckor eller vissa nätter. Men när det har vart konstant i långt över 2 månader, VARJE natt så är det inte -Ehh!


Sofia- svar på din fråga. Ja hon har napp på nätterna, men hon somnar oftast bara med den, sen vill hon inte ha den mer.
2011-11-04
 12:16:28

Framsteg?

Natten gick som vanligt inge vidare..

Hon somnade lätt, och det är så otroligt skönt, så jag bestämde mig för att kika på en film, för jag trodde att som vanligt vaknar hon om 1 timma så ingen idé jag lägger mig.
Men bara för att så sov hon i hela 3 timmar. Och när jag då skulle lägga mig, så vaknade hon efter en liten stund /:
Jag lät henne vara en stund men tillslut började hon gråta hysteriskt, så försökte vagga henne, ge henne vatten, men tillslut fick jag ge henne mat, och efter det somnade hon om. Sen började det om igen, 1 gång i timman. Men behövde då bara vagga henne.
vid 2.30 tiden vaknade jag av att hon lår och pratade och hadde sig. Lät henne vara men hon ville absolut inte somna om, så gick in i sovrummet för att vagga henne. Men hon villa inte somna om. Gick ut till vardagsrummet igen och började kolla på en film. Efter 30 min var hon fortfarande vaken. Och jag var helt slut. Så gav med mig och gav henne mat igen. Då började hon bli trött igen, men ville inte somna. Men hon grät inte eller gnällde så jag gick ut i vardagsrummet igen. Och faktiskt, efter en stund blev det tyst, så gick inte och kika. Och då hade hon faktiskt somnat om av sig själv. Framsteg! :)

Sen höll det på som vanligt, men tror att jag 1 gång iaf fick sova 2 timmar på raken..

Ett framsteg till.. Märkte att hon blev trött nu, så bar upp henne och hade henne i famnen en stund med nappen, sen la jag henne i spjälsängen och efter en stund somna hon av sig själv :)


2011-11-03
 19:23:57

Test natt 1.

Både igår och idag har jag läst massor om bebisars sömn.. Hittat en hel del som jag inte visste innan.
Som att när hon vaknar på nätterna måste jag försöka låta henne vara. I upp till 20 min ska jag försöka låta henne va så hon kan försöka komma till ro själv. Självklart inte när hon skriker/gråter.. Men det jobbiga är ju att jag vaknar såfort hon rör sig eller gör minsta lilla ljud, och då ligger jag bara och lyssnar på henne.

Så inatt ska jag faktiskt försöka sova i soffan i vardagsrummet, medans hon sover i sin säng i sovrummet. Är ju inte långt ifrån så kommer ju höra henne. Men blir lättare för mig, och bättre för henne om jag inte vaknar såfort hon smågnäller.
Läste någonstans att i den här åldern - runt 4 månader så drömmer dom mycket och kan låta, gnälla och böcka fast dom sover. Så många gånger har jag nog väckt henne och stört henne mer än vad jag skulle.


Nu sover hon iaf.. Försökte verkligen hålla henne vaken längre, men det går inte. Är som att varje kväll vid 19 så blir hon super trött, inget är kul och hon vill bara sova. Så vad ska man göra? Kan ju inte låta henne sova en stund för att senare sova för natten.?
2011-11-03
 17:57:53

Hopp



Konstigt att jag har hopp inför varje natt att - denhär natten kommer hon sova. Det känner jag på mig..


2011-11-03
 14:49:27

Ingen förbättring..

Natten var sig lik..

Men nattningen gick hur bra som helst. La henne i min famn och gav henne flaskan. Hon somnade direkt efter hon ätit klart. Sen la jag över henne i sin säng, som jag nu satt fast Brio bed rocker på. Fick dem av Joakims syster när Juni föddes :)
Vaggade någon minut och så sov hon. Yes! tänkte jag, den här natten kommer gå kanon. Ellerhur..
Efter 1 timma igen vaknade hon och skrek. Väntade en stund för att se om hon kanske av något mirakel skulle somna om. Men det gjorde hon inte.. Gick in, gav henne nappen, som hon spotta ur, och började vagga. Efter en stund började hon slappna av och hon lät nappen vara kvar. Så efter ca 5 minuter sov hon igen..
Efter ca 1,5 timma gick jag och la mig, och då efter en stund vakna hon igen. Vaggade en kost stund och så somna hon om..

Sen efter ytterligare någon timma vakna hon igen och gallskrek. Försökte allt, men tillslut fick jag ge henne flaskan. Efter den så somna hon om.. Sen har det fortsatt så hela natten. 1 gång vakna hon och hade världesn magknip, la av världens brakare så jag trodde hon bajsat. Men det hade hon inte...


Så såg våran natt ut /:

Vid 10 var vi på första babymassagen. Var mysigt, men skruttan ville mest kolla på allt och alla och var inte så avslappnad. Men är väl inte så konstigt när det var första gången..
2011-11-02
 17:40:48

Komjölksproteinallergi?

Efter 2,5 månad och en extremt jobbig helg, stod vi inte längre ut med Junis nattproblem. Så ringde BVC för råd. Som vanligt fick vi höra att det är normailt med dålig sömn vissa dagar och perioder och att vi skulle fortsätta med Minifom och ge magmassage. Men saken är ju den att dethär handlar inte om vissa dagar och en period, det här har vart varje dag/natt sedan 2,5 månad tillbaks. Och det har bara blivit värre och värre.

Jag kommer ihåg när hon hade sin "bra" period. När hon var glad och när hon var en nöjd bebis, när jag tyckte att allt blivit lätt och att hon var en så underbar bebis. (Nu menar jag inte att hon inte är underbar, utan när man kände sig bra som förälder, att hon trivdes med livet) För det är väldigt lätt att känna sig värdelös, att man gör nått fel och att man inte räcker till. Det är otroligt påfrestande när man inte vet vad det är för fel. För nått är fel. Hon är inte glada Juni längre. Hon är alltid trött, gnällig, arg och allmänt missnöjd. Inget duger förutom korta korta stunder då vi kan få ett skratt eller leende.

Under denhär perioden har hon haft 1 dag som hon "blev sig själv igen", tror det var sist jag skrev. Efter en jobbig natt som vanligt så vaknade hon med ett leende och var jätte pratglad. Hon skrattade och tyckte om när vi lekte med henne. Då trodde vi att det skulle vända igen, att den här "tillväxt perioden" som alla säger, började försvinna. Men till kvällen var det samma sak igen, och sedan blev det bara värre igen.
När vi ska söva henne gråter hon, skriker, ålar sig, sparkar och vill verkligen inte. Vad vi än gör. Testar innan hon blir trött, när hon är trött, vi badar henne, går promenad, åker bil, leker osv osv.. När hon väl har somnat efter flera timmar, i babysittern eller i våran famn och vi ska lägga henne i våran säng eller hennes egen så vaknar hon igen och är helt galen.. Sen håller det på så hela natten. Om vi ens får henne att somna. Som inatt så somna hon vid 21. Vaknade vid 23, sen gick det inte att söva henne förns vid 6 imorse, och det var bara en liten stund.
När hon vaknar sparkar hon, drar upp benen och försöker prutta eller bajsa. Men det händer inget...

Så iaf efter vi fått "hjälp" av bvc så ringde vi barnkiniken, även fast bvc sa att dom inte gör någon allergikoll eller så förns efter 6 månader. Vi fick tid direkt och fick träffa en underbar läkare. Han fråga om våran allergihistoria, om vi har torr hur eller eksem. Kände och klämde på Juni, frågade om förlossningen och om hela hennes liv. Vi fick gå ut i 5 min medans han ringde överläkaren, och sa sedan att allt tyder på komjölksallergi. Att såhär extremt på nätter och så missnöjd som hon är, ska inte en 4 månaders bebis vara. TACK! det är ju det jag säger..

Så nu ska vi iaf testa ersättning utan komjölksprotein i 2 veckor, sedan gå tillbaks till vanlig och se skillnaden och om hon får eksem igen. För så är det allergi.

Än sålänge har vi inte märkt någon skillnad, eller vi vågar inte hoppas på det iaf. Natten var hemsk som sagt, men under hela dagen har hon vart nöjd och jätte glad. Hon har till och med kunnat ligga själv på en filt och lekt en lång stund. Så hoppas hoppas! Att natten kan bli lite bättre..

Håll tummarna för oss..