2012-03-27
 20:54:39

Så dålig..

Jag har blivit otroligt dålig på att skriva här.. Som ni kanske märkt..
Men det har verkligen inte funnits tid. Jag har ju varit sjuk till och från i 1 månad + att nu har vi en vilda här hemma som aldrig är stilla + att nu är Juni sjuk igen..
Första gången hon haft feber såhär.. Började i söndagskväll.., Hon var extremt mysig och ville kramas. (aldrig hänt förut), hon smågnällde och var väldigt nere. Men tänkte inte alls på att hon kunde vara sjuk. Iaf så sov hon dåligare än hon brukar. Vaknade helatider och var jätte ledsen men ville sammtidigt inte öppna ögonen.
Hon vaknade tidigt igår, men ville ändå inte öppna ögonen, utan hon ville sitta hos mig och mysa och somna om. Så hon somnade om och vi sov till ungefär 10! Då förstod jag att det var nått fel + att jag tyckte hon var lite varm. Då hade hon 38,4. Men efter alvedon så blev hon pigg och lekte.
Men såg även att hon var lila under ögonen, som senare blev rött under ena ögat. Mot eftermiddagen började det vara lite och febern kom tillbaks. Hon sov till och från hela eftermiddagen kvällen. Men efter mer alvedon blev hon pigg ett tag och ville inte alls sova.
Natten blev likadan och imorse hade hon feber igen. Men ville leka.. Hon har vart lite segare idag och har sovit 3 ggr. Och nu sover hon för kvällen.
Hoppas på en bättre dag imorrn..

Föresten..
Skulle beställa mat åt Juni igår på apoteket. Men tydligen så har dom slutat tillverka Nutramigen AA Lipil. Tycker det är så dåligt, då det var den enda som funkat på Juni + att vi inte fått någon info om det. På apoteket sa dom bara att vi skulle ta kontakt med hennes läkare så att vi kunde få något annat.
Men förstår inte dom att vi behöver ha maten nu.?
Jaja.. Jag köpte mjölkfri välling idag, som hon som tur var tyckte om. Vet inte om man behöver ge ersättning längre?
Men vill iaf ha den, då vi kan använda den till matlagning och så när vi ska göra speciellt till henne.

2012-03-22
 15:45:37

Kryper, står och går utmed möbler

Nu går det undan. Juni lärde sig krypa för några veckor sedan, några dagar senare började hon ställa sig upp. Nu har hon blivit jätte duktig och släpper taget och går utmed möbler. Häromdagen gick hon runt med vardagsrumms bordet ;P


Igår blandade jag i lite vanlig vällingpulver i hennes mjölkfria gröt. Samma idag.. Hon verkar inte alls ha ont. Men igår när hon bajsa var det väldigt grönt. (vet inte om det var någon reaktion) och idag har hon inte bajsat alls.. Så just nu väntar vi bara. Hon hade väldigt mycket gaser i morse med.. Men vi testar imorrn igen så får vi se.. Slutar hon att bajsa regelbundet, är hon fortfarande allergisk.
2012-03-16
 08:11:43

Sjukstuga

Har vart/är sjukstuga här igen.

Jag har till och med vart en sväng på akuten... Helt i onödan.
Började med magont i lördags på kalaset hos Joakims syster. Kom som i vågor och det gjorde fruktansvärt ont.
Behövde aldrig gå på toa eller spy så antar det inte var magsjuka?
Fortsatte iaf konstant och på måndagen ringde jag vc. Jag började fundera på om det var magkatarr. Men dom tyckte jag skulle åka in yill akuten. Jag avvaktade iaf till 15 på måndagen, sen gick det inte längre, så jag åkte in. Fick sitta där i 6 timmar innan en läkare kom in och körde upp fingret i arlslet på mig :P Som tur var fick jag en tjej denhär gången, annars lyckas jag alltid få unga  snygga killar ;P

Fick medicin mot magkatarr som jag skulle hämta ut på tisdagen. Magontet fortsatte under natten och tisdagen. Och Joakim skulle hämta ut det efter sin skola. Men efter lunch någon gång började jag känna att smärtan började ändras och det liksom började bubbla. Började kännas som magsjuka igen.. Och såklart så blev det ju så..
Så tisdagen spenderades på toaletten :P

Nu är jag iaf bra igen. Men Juni har blivit genomförkyld. Trodde hon skulle få feber, men hon är super pigg som vanligt. Peppar peppar så verkar hon vara rätt "frisk" av sig, och får aldrig feber.

Juni ställer sig upp nu ordentligt, typ hela tiden ;P

Föresten så var intervjun med aftonbladet i tidningen i söndags. Blev super bra, förutom bilden, och det blev en serie i 3 dagar om PIP implantaten. http://www.aftonbladet.se/incoming/article14505864.ab
Kommer förmodligen bli en hel del fler saker med dethär. Men inget jag kan gå ut med nu. Utan jag skriver när allt är klart och bestämt.
2012-03-11
 11:46:27

Bra natt



Efter en heldag på kalas igår så sov Juni jätte bra i natt. Hon vaknade bara 2 ggr :) Hade en sådan natt för några dagar sedan med.. Hoppas hoppas hoppas...!

2012-03-08
 21:51:38

Jobb + sjuk

Har jobbat en del + att jag åkte på magsjuka så har inte haft ork att skriva.

Har hänt massor på en vecka.. Känns som Juni lär sig nya saker varje dag nu..
Hon kryper nu :) Började för ca 2 veckor sedan att nästan ta nått krypsteg. Men sen häromdagen tog hon 2-3 stycken. Sen i förrgår så började hon krypa som att hon alltid gjort det. Och nu är det full fart. Hon tycker det är jätte kul, och igår lärde hon sig att ta sig över trösklarna, så nu är hon i alla rum :P


Fick resultatet på Ph-mätningen. Hon har tydligen reflux när hon sitter upp, men inte när hon ligger.? Hel skumt, men så visade det iaf.
Har inte fått tag i Junis läkare för hon är spålöst borta.? Ingen som vet vart hon är eller när hon kommer tillbaks. Och vi som skulle träffa henne nu i mars. Men det är väl som vanligt med sjukvården..

Så vi vet inte så mycket mer om resultatet och om det ska göras nått åt det.

Vi kör iaf med medicin mot Junis förstoppning, och den funkar super bra!
Hon verkar må mycket bättre och är mycket gladare + en mindre mage, inte alls uppblåst på samma sätt.
Men... Nätterna är likadana, eller ja, hon skriker inte likadant. Men hon vaknar fortfarande. Kanske är något bättre. Men vågar inte hoppas på något.
En stor förändring är att hon börjat sova middag väldigt bra. Till och med i sin egen säng. Runt 10 söver vi henne. (fortfarande i babysittern i knät) och sen sover hon oftast 1,5 - 2 timmar.

Just ja, jag har inte skrivit vikt och längd på länge.. 10380 g och 70,5 lång :)













Juni och kusin Sienna


Juni och kusin Miranda

Ph-mätningen




Mammas vackra ♥
2012-03-01
 21:22:55

Ett tag sedan..

Var drygt 1 vecka sedan jag skrev. Och här har det hänt massor..

Ph-mätningen gick bra.
När vi kom till läkaren sa hon att hon inte förstod varför vi var där, för mätning av så små barn ger nästan alltid samma reslutat, då magmunnen är typ likadan på alla. Så hon sa att om hon inte får ner slangen ganska så fort så ville hon strunta i det. Och det tycker vi var jätte bra.
För usch va hemskt det var. Joakim höll i henne och hon skrek av panik. Men som tur var gick slangen ner fort och hon lugnade sig snabbt.
Sen var det bara att tejpa slangen och lyckas fästa fast dosan som var i ett alldeles förstort "skärp".
Det gick iaf och dygnet gick bra, utan att hon pillade :)
Utagningen av slangen gick så fort så jag hann inte ens se :)
Reslutatet skulle komma i slutet av denna vecka. Men antar att vår läkare ringer oss när vi ska få tid till provtagning osv hos henne. Men ringer nog i morgon och fixar teletid med henne till nästa vecka.


För övrigt så har Juni vart gnälligare än någonsin förutom vissa stunder. Hon har blivit ännu värre när det gäller seperationsgrejen. Jag kan inte sätta ned henne i ens 2 sek utan att hon gallskriker. Är riktigt jobbigt, då inget i stort sätt duger. Tar jag henne i knät vill hon trycka sig bort, men sammtidigt gnäller hon mmmamma. (Just de, hon säger mamma, någorlunda iaf)
Så från att vi går upp till det är sovdags så gnäller och gråter hon mest hela dagarna. Försöker verkligen göra saker, men oftast duger det bara korta stunder.

I helgen var vi utanför Vimmerby hos Joakims mamma, med hans syster + familj. Suuuper mysigt :)
Juni lekte massa med hennes kusiner och kramades med farmor och fastrar. På hemvägen åkte vi även till Joakims mormor på middag. Också det super mysigt :)

Den helgen lärde hon sig även att klappa händer och nästan nästan krypa. Hon tar 1-2 kryp"steg" sen sätter hon sig. Men hon tar sig frammåt på alla möjliga konstiga sätt.

Igår började hon också sätta sig från att ligga på mage. Och idag ställde hon sig näääästan helt upp :)


Fullt upp här iaf.. Har glömt massor som att vi är sjuka, bilbarnstolsköp, läkarbesök, bvc, jobb osv. Försöker få med det imorrn plus massa bilder.